Ad

Gorbatjov opstiller ved valget i Indonesien

Rusland: Mikhail Gorbatjov stiller op ved weekendens parlamentsvalg i Indonesien. Hans vigtigste mærkesag er naturbeskyttelse, skriver AFP.

Mikhail Gorbatjov er ikke den legendariske leder i Sovjetunionen Mikhail Gorbatjov, men derimod en 32-årige indoneser, født i 1986, hvor den sovjetiske Gorbatjov blev kendt over hele verden på grund af sin perestrojka og glasnost politik.

Det var en tilfældighed at den indonesiske Gorbatjov fik sit navn fra den sovjetiske leder.

“Mine forældre troede, de vil få en pige og havde ikke et drengenavn parat. Far mente, at Gorbatjov er en stærk leder i Sovjetunionen og besluttede at give mig hans navn, siger den indonesiske Gorbatjov.

Navnet synes at have fået en skæbnesvanger betydning for den unge indoneser, som ofte blot bliver kaldt Gorba.

“Det gik op for mig, at jeg skal være aktiv i politik. Mit navn er en fordel, folk glemmer det ikke, siger han. ota