Gdansk borgmester kæmper for livet


SONY DSC

Polen: Borgmester i Gdansk, Pawel Adamowicz, som søndag aften ved et velgørenhedsarrangement i Gdansk blev stukket med kniv, kæmper på et hospital i Gdansk for sit liv, skriver polske medier.

Pawel Adamowicz har gennemgået flere timer lang operation og de kommende timer bliver afgørende for, om han overlever.

“Patienten lever, de kommende timer bliver afgørende, siger læge Tomasz Stefaniak til polske medier. 

Det er den 27-årige Stefan W, der ifølge polske medier har angrebet borgmesteren, mens han holdt tale på scenen i Gdansk.  Det skete angiveligt han har føler, at han blev uretsmæssigt fængslet under landets tidligere regering. Altså under det liberale parti Borgerplatformen, som borgmesteren har været medlem af tidligere.

Flere polske politikere, premierminister Mateusz Morawiecki og præsident Andrzej Duda, samt EU-præsidenten Donald Tusk har fordømt angrebet.

Adamowicz er Gdansk borgmester siden 1998 og blev for sjette gang i træk genvalgt denne november. Han har tidligere været kandidat for den liberale Borgerplatformen. I november stillede han dog op som uafhængig kandidat.

I flere polske byer bliver der i dag afholdt demonstrationer mod vold, heribland i Gdansk, Torun, Krakow, Katowice og Szcezcin. ota

Share This