Gæld kan koste ukrainsk storhold europæisk deltagelse

Dnipros træner Juande Ramos Foto: Novikova Julija

Dnipros træner Juande Ramos Foto: Novikova Julija

Sidste års Europa League finalister fra Dnipro er i fare for at blive smidt ud af Europa League på grund af en gæld til den tidligere cheftræner Juande Ramos og hans stab.

 Af Toke Møller Theilade

Ukraine: Ukrainske Dnipro fra Dnipropetrovsk var sidste sæsons store overraskelse. Holdet spillede sig hele vejen frem til Europa League finalen, som det senere tabte til spanske Sevilla, og sluttede derudover på en flot tredjeplads i den ukrainske liga efter storholdene Dinamo Kijev og Shakthar Donetsk.

Siden Dnipro spillede finalen i maj i Warszawa har tingene dog ændret sig gevaldigt, og i løbet af sommeren mistede klubben flere store profiler, heriblandt den ukrainske landsholdsspiller Jevhen Konoplyanka, der skiftede til netop Sevilla, uden at erstatninger på samme niveau kom ind.

De manglende sommerindkøb skyldes i høj grad klubbens dårlige økonomi, hvilket i december sidste år fik det europæiske fodboldforbund UEFA til at idømme Dnipro en bøde på 100.000 euro på grund af ubetalte regninger. Ukrainerne skylder i øjeblikket lidt over 1,7 millioner euro til deres tidligere cheftræner Juande Ramos og hans stab. Da bøden blev udskrevet fik ukrainerne indtil den 31. januar til at betale gælden af, ellers ville de blive udelukket fra de europæiske turneringer i et år.

Artem Frankov fra det ukrainske fodboldforbunds forretningsudvalg har overfor Matchday.ua bekræftet, at Dnipro i øjeblikket er i overhængende fare for at miste deres næste europæiske kvalifikation. Han tilføjede i øvrigt, at sagen ikke er på ukrainske hænder.

Dnipro er i øjeblikket på fjerdepladsen i den ukrainske liga, 15 point efter førerholdet fra Shakthar Donetsk.

Share This