Formand for Tjekkiets Piratparti skifter 14 dage før Tjekkiets valg holdning til migration

Ivan_Bartoš-Foto-David-Sedlecký

Tjekkiet: Formand for Piratpartiet og kandidat til premierministerposten Ivan Bartoš er kort før parlamentsvalget i Tjekkiet blevet kritisk i forhold til illegal migration. Han advarer om situationen i Vesteuropa, skriver tjekkiske medier.

Bartos ’ nuværende erklæring står i kontrast til hans mere end ti år gamle erklæring, da han udtalte, at han ikke havde noget problem med et muslimsk Europa.

Dengang sagde han på et møde i Piratpartiet: “Jeg ville ønske, at verden virkelig var grænseløs. Migration er en naturlig ting. Hvis Europa, som vi allerede ser i Frankrig og Tyskland, skal være muslimsk inden for ti til femten år, har jeg ikke noget problem med det, “sagde Bartos.

Nu, kort før valget, understreger Bartoš, at han er imod islamisering i Europa.

”Jeg har et problem med det muslimske Europa, for det viste sig i Frankrig, mindre i Tyskland, at hvis der er mange af disse mennesker, er det et problem at styre integrationen. Der opstår no-go-zoner. Lad os ikke lukke øjnene for det. Selv de nordiske stater, som var meget liberale i dette spørgsmål, ser, at dette er et problem, siger Piraternes kandidat til premierministerposten i Tjekkiet.

Der er parlamentsvalg i Tjekkiet den 8.+9. oktober. ota

Share This