FN: Tjekkiet undertrykker flygtninge

Zeid Ra'ad Al Hussein Foto: WI219

Zeid Ra’ad Al Hussein Foto: WI219

Tjekkiet: FN højkommissær for menneskerettigheder Zeid Ra`ad Al Hussein retter en hård kritik mod Tjekkiet for krænkelser af flygtningenes menneskerettigheder og beskylder samtidig Tjekkiets præsident Milos Zeman for xenofobi og islamofobi, skriver tjekkiske medier.”Ifølge troværdige meldinger fra diverse kilder er krænkelser af flygtningenes menneskerettigheder hverken sjældne eller tilfældige, men derimod systematiske. Det ser ud til, at de er en integreret del af den tjekkiske regeringspolitik med det formål at afskrække migranter og flygtninge fra at ankomme til landet og fra at blive i landet, siger Zeid Ra`ad Hussein.

Han kritiserer især de tjekkiske flygtningelejre, hvor flygtninge ifølge ham bliver holdt tilbage i op til 90 dage og hvor flygtninge får beslagelagt både personlige ejendele og penge samt de seneste islamkritiske udtalelser af landets præsident Milos Zeman.

Den tjekkiske indenrigsminister Milan Chovanec stiller sig uforstående over for kritikken.

”Hvis han ønsker at kritisere os, kan han komme til Tjekkiet, og vi kan tale om de problemer han nævner. Vi forbedrer hele tiden forholdene for flygtninge, og jeg mener ikke, at vi bryder regler eller aftaler, vi har forpligtet os til via internationale aftaler, siger Milan Chovanec. ota

Share This