FN kritiserer Tjekkiet for islamofobi og roma diskrimination

En roma ghetto, her i den slovakiske by Kosice Foto: Ota Tiefenböck

En roma ghetto, her i den slovakiske by Kosice Foto: Ota Tiefenböck

Tjekkiet: FN komiteen for racediskrimination kritiserer i en rapport Tjekkiet for islamofobi og for behandling af landets roma minoritet. Det skriver den tjekkiske avis Lidovky.FN`s rapport peger på diverse tjekkiske bevægelser, såsom den islamfjendtlige ”Vi vil ikke have islam i Tjekkiet”, som ifølge FN spreder fordomme og had, og oven i købet får støtte af enkelte tjekkiske politikere.

FN udtrykker ifølge den tjekkiske avis også en bekymring over, at større og større antal romaer bliver henvist til socialt-svage områder, ghettoer, hvis antal i løbet af de seneste 10 år er vokset fra 167 lokaliteter til 297.

Livet i disse lokaliteter har ifølge FN andre negative konsekvenser, såsom høj arbejdsløshed, især blandt unge og kvinder.

Der bliver endvidere peget på segregation af romaernes børn i de tjekkiske skoler, hvor roma-børn ofte ender i rene roma-skoler eller klasser, adskilt fra tjekkiske børn.

Ligeledes de tjekkiske medier får kritiske ord med på vej for deres ”understregning af etnisk oprindelse og nationalitet af ikke tjekkere i dækning af kriminal aktivitet.” ota

Share This