Flygtningeproblemer rammer Kroatien for alvor

Flygtninge på Ungarns grænse Foto- Brian

Kroatien: Kroatien har store problemer med de mange flygtninge som i løbet af de seneste timer er ankommet til landet. Kroatiens hovedstad Zagreb melder om flygtninge som smider møbler, sengetøj og andre genstande fra vinduer på det hotel, de er blevet indkvarteret i, skriver det serbiske nyhesbureau B92. SE LIVE TV FRA KROATIENDer er ifølge de kroatiske myndigheder ankommet omkring 6.200 flygtninge i løbet af de seneste timer, og situationen i den kroatiske grænseby Tovarnik, hvor mere end 5.000 flygtninge venter på at blive transporteret videre, betegnes som kaotisk.

Et tog med omkring 800 flygtninge er ankommet til Zagreb, hvor nogle af flygtningene er blevet indkvarteret i hotellet Porin.

Det skete ifølge B92 imod flygtningenes vilje, da de fleste ønsker at fortsætte videre mod Tyskland, og det har angiveligt resulteret i, at flygtninge smider genstande ud af vinduerne, kaster med sten mod journalister og råber ”Frihed”.

Flygtningene har ifølge de kroatiske medier fortalt, at de ikke ønsker at leve i Kroatien og ønsker at rejse videre til især Tyskland.

Ifølge medierne er det en fejlagtig opfattelse, at de fleste flygtninge i Kroatien kommer fra Syrien. Hovedparten af de flygtninge der er ankommet til landet er angiveligt fra Marokko, Algeriet og Afghanistan.

Ifølge den kroatiske nyhedsserver index.hr er flere kroater i gang med at hjælpe flygtningene og kører dem til den slovenske grænse.

Kroatiens indenrigsminister Ranko Ostojic meddeler, at det kroatiske politi foreløbigt har kontrol over situationen, men vil overveje andre midler, hvis flygtninge bliver ved med at ankomme i så stort antal som nu. ota

Share This