Flygtninge i Tyskland tager på ferie i lande, de er flygtet fra

Illustrationsfoto: Wikiolo

Migrantkrisen: Migrationsmyndighederne i Baden-Würtenberg har registreret omkring 100 tilfælde af flygtninge, som har fået asyl i Tyskland, men har efterfølgende besøgt det land de er flygtet fra, i nogle tilfælde endda flere gange. Det skriver Deutsche Welle med henvisning til Welt am Sonntag.

De fleste af sagerne var ifølge delstatens myndigheder fra Syrien og Irak. Det forventes dog at antallet af flygtninge, som tager til hjemlandet er langt større, da tyske myndigheder ikke kan registrere, hvis personen flyver via et tredje land, hvor han eller hun køber en flybillet til hjemlandet. Tysklands kansler Angela Merkel betegner sagerne, hvor flygtninge rejser til deres hjemlande som uacceptable og en grund til en genovervejelse af personens asyl.

Ifølge talsmand for den tyske myndighed for migration og flygtninge (BAMF) Edith Afram, kan en rejse til hjemlandet i visse tilfælde være et bevis for, at flygtningen ikke er forfulgt i sit hjemland og vil kunne føre til en fratagelse af asyl. ota

Share This