Flere priser til tatarleder

Mustafa-Krim

Krimtatarernes leder Mustafa Jemilev får den ene pris efter den anden. Her taler han ved skolefest på Krim Foto: Ota Tiefenböck

Tjekkiet/Ukraine: Krimtatarernes leder Mustafa Jemilev har i dag fået endnu en pris for sin utrættelig kamp for krimtatarernes menneskerettigheder. Mustafa Jemilev har fået en pris af den europæiske organisation, Platform of European Memory and Conscience.

Mustafa Jemilev får prisen som en anerkendelse af ”hans personlige mod og hans utrættelige kamp for menneskerettighederne og grundlæggende demokratiske værdier og friheder i tiden under Sovjetunionen og tiden under Ukraine som uafhængig stat. Organisationen anerkender Mustafa Jemilevs nuværende kamp for krimtatarernes rettigheder på Krim, som er blevet annekteret af Rusland og håber, at tildelingen af prisen vil blive en støtte i Mustafa Jemilevs sag.”

Mustafa jemilev fik prisen under international konferrence ”Legacy of Totalitarianism Today” i afholdt i den tjekkiske hovedstad, Prag den 12.-13.juni.

”Jeg er glad for, at vores medlemmer valgte en tidligere sovjet dissident, som nu igen kæmper for menneskerettigheder, demokratiet mod den agressive neo-sovjet annekteringspolitik af Vladimir Putin,” siger Platformens præsident, Göran Lindblad. ota

Share This