Fire ud af ti tyskere vil lukke grænsen for muslimer

Andel som er enig i at "Muslimer skal forbydes indvandring til Tyskland". Kilde: Frankfurter Allgemeine Zeitung / Leipziger Mitte-Studie 2016

Andel som er enig i at “Muslimer skal forbydes indvandring til Tyskland”. Fra oven og nedefter, fordelt på partivalg: AfD, vil ikke stemme, vil formentlig ikke stemme, ved ikke hvad jeg vil stemme, SPD, CDU/CSU, FDP, die Linke, De Grønne. Kilde: Frankfurter Allgemeine Zeitung / Leipziger Mitte-Studie 2016

 

Donald Trump har mange meningsfæller i Tyskland: 41 procent af tyskerne er enige i, at muslimer skal forbydes at indvandre til landet.

Det viser en ny undersøgelse, Leipziger Mitte-Studie 2016, som ser på ekstreme holdninger blandt tyskere. Svarene på spørgsmålet er fordelt på partier, og som grafen ovenfor viser, er det hver trejde CDU/CSU- vælger og hver tredje SPD-vælger, der vil gøre som Donald Trump og lukke grænsen for muslimer.

Mest overraskende får udsagnet også tilslutning fra hver fjerde på venstrefløjen; både blandt die Linkes og De Grønnes vælgere. Knapt så overraskende er det vel, at otte ud af ti Alternative für Deutschland-vælgere er enige.

Undersøgelsen konkluderer at højre-ekstreme holdninger vinder frem i Tyskland i hastigt tempo. For syv år siden var det kun hver femte tysker, som ville lukke muslimer ude.

Også andre spørgsmål viser denne tendens. Hver anden tysker svarer ja til ind imellem at “føle sig om en fremmed i eget land”. For to år siden var det kun 43 procent, og i 2009 32,3 procent.

Undersøgelsen Leipziger Mittte-Studie er siden 2002 blevet gennemført af Universität Leipzig sammen med Heinrich-Böll-Stiftung, Rosa-Luxemburg-Stiftung og Otto-Brenner-Stiftung.

U.G.

 

Share This