Europa klar med sanktioner mod Rusland

Von der Leyen Foto- European Parliament

Rusland: Godkendelse til driften af ​​den tysk-russiske Nord Stream 2-gasrørledning er ikke mulig på grund af Ruslands nuværende tilgang til Ukraine, sagde den tyske kansler Olaf Scholz tirsdag. Han beordrede til at suspendere godkendelsesprocessen for driften af ​​rørledningen.

Europa-Kommissionen har foreslået sanktioner mod Rusland. Ifølge diplomater indeholder udkastet et forbud mod handel med russiske statsobligationer, hvilket gør refinansiering vanskeligere for den russiske stat. Derudover er flere hundrede personer og virksomheder kommet på EU’s sanktionsliste.

Blandt dem er omkring 350 medlemmer af det russiske parlament, som stemte for russisk anerkendelse af den selvudråbte Folkerepublik Luhansk og Folkerepublikken Donetsk i det østlige Ukraine. Banker, der driver forretning i det østlige Ukraine, er også på listen. EU’s frihandelsregler med Ukraine bør heller ikke længere gælde for områder i det østlige Ukraine. Enhver person, organisation eller virksomhed på EU’s sanktionsliste vil få fastfrosset alt ejendom i EU. Desuden må personerne på listen ikke længere rejse ind i EU.

Sanktionerne bliver diskuteret af EUs udenrigsministrene i eftermiddag og formentlig offentliggøres i aften.

Den britiske premierminister Johnson har annonceret sanktioner mod fem russiske banker og tre Kreml-tilknyttede oligarker: Gennady Timtjenko og Boris og Igor Rotenberg. Yderligere sanktioner følger, og bliver baseret på lovgivningen. En fredelig løsning på krisen kan mislykkes trods alle anstrengelser, sagde han.

“Al ejendom, de besidder i Storbritannien vil blive fastfrosset, de pågældende personer vil få forbud mod at rejse til Storbritannien,” sagde Boris Johnson i dag. ota

Share This