EU truer Polen med sanktioner

Foto: Amio Cajander

Foto: Amio Cajander

Polen/EU: Polens nye medielov får nu også opmærksomhed også i EU, hvor eurokommissær Günther Oettinger advarer Polen på grund af landets nye medielov, som han betegner som en krænkelse af de fælleseuropæiske værdier. Det sagde han i et intervieiw i Frankfurter Allgemeine.“Vi har mange gode grunde til at aktivere retssamfundets mekanisme og få Warszawa under observation, siger han i interviewet.

Polen vil angiveligt ligeledes blive diskuteret ved et kommende møde i Europa Kommissionen den 13. januar, hvor det forventes, at Kommissionen vil iværksætte procedurer med det formål at få Polen på rette spor igen.

Polens nye medielov giver staten mulighed for at udnævne direktører i de statslige medier og ikke som det har været hidtil, hvor det var landets TV og Radioråd, som udnævnte disse medlemmer. Loven indeholder endvidere beslutning om at reducere antallet af bestyrelsesmedlemmer i de enkelte medievirksomheder.

Den polske Journalist Association har i en erklæring protesteret mod den nye polske medielov, som ifølge organisationens opfattelse er et forsøg på “at destabilisere det polske samfund gennem misinformation og et ønske om at skabe et falsk billede af den sociopolitiske situation i Polen.

Loven mangler kun den polske præsidents undskrift for at træde i kraft. ota

Share This