Ad

Estlands indenrigsminister træder tilbage, kaldte Biden for skiderik

Af Michael Skovgaard

Estland: Hans påstand var, at „deep state“ havde hjulpet Biden til valgsejren, og at der ikke var tvivl om valgfusk.

Estlands indenrigsminister Mart Helme er trådt tilbage for at sikre regeringskoalitionens fortsatte overlevelse. Over for journalister sagde han: „Ingen skal lukke munden på mig.“ I et radiointerview havde Helme kaldt Joe Biden for „en skiderik“ og dermed påkaldt sig ministerkollegernes vrede.

Helme sagde endvidere, at han ikke havde gjort noget, som skulle skade Estland rent sikkerhedsmæssigt. Det var især ment med henblik på forsvarsminister Juri Luik, som havde henvist til landets afhængighed af USA rent forsvarsmæssigt.

Helme og dennes søn finansminister Martin Helme havde offentligt støttet Trump i en radioudsendelse søndag, hvor de bifaldt Trumps påstande om valgfusk.

Mart Helme påstod, at „deep state“ havde hjulpet Biden til sejren og anklagede Demokraterne for korruption. Helme og sønnen udgør ledelsen af den estiske regering med det højrenationalistiske parti Ekre, som sammen med Centrumpartiet og det konservative parti Isamaa udgør regeringen i hovedstaden Tallinn.

Forsvarsminister Luik udtalte, at Helmes ytringer kunne føre til en forværring af forholdet til USA, og han tilføjede, at i kraft af landets geopolitiske situation er landets forhold til USA altafgørende.