Erdogan opfordrer til boykot af CDU og SPD

Recep Tayyip Erdogan Foto- World Economic Forum

 

Under fredagsbønnen i Istanbul opfordrede Tyrkiets præsident Erdogan alle vælgere af tyrkisk afstamning til at boykotte partierne SPD, CDU og De Grønne

Af Michael Skovgaard

Tyskland: Ifølge Erdogan er netop de tre partier ”Tyrkiets fjender”. Derfor bør tyrkere i Tyskland stemme på partier, som ikke bidrager til den nuværende anti-tyrkiske politik. Han tilføjede, at Tyskland alene bærer ansvaret for de nuværende spændinger mellem de to lande, skriver AFP.

”SPD, CDU og De Grønne oppisker en stemning mod Tyrkiet udelukkende for at vinde stemmer ved det kommende valg. Dermed er de fjender af Tyrkiet”, lød det fra den tyrkiske regeringschef, som opfordrer tyrkiske vælgere til at finde et parti, som ikke er Tyrkiet fjendtligt stemt. Han kom dog ikke nærmere ind på, hvilke af de øvrige partier tyrkere bør stemme på, men uddybede med sætningen ”for mine borgere i Tyskland er det et spørgsmål om ære”.

Hvorfor de øvrige tyske partier ikke skal boykottes, lød der ingen forklaring på. Især FDP har kritiseret Tyrkiet voldsomt og talt stærkt imod Tyrkiets optagelse i EU, og AfD vil hellere end gerne sende alle tyrkere hjem til Tyrkiet. Die Linke har også kritiseret Tyrkiet, men er dog imod hjemsendelse af tyrkiske asylansøgere.

I Tyskland bor der ca. 3 millioner mennesker af tyrkisk afstamning, heraf 1,4 mio. valgberettigede med tyrkisk pas.

Share This