Erdogan: EU skal feje foran sin egen dør før kritik af Tyrkiet

Erdogan  Foto- World Economic Forum

Tyrkiet/EU: Den tyrkiske præsident Recep Tayyi Erdogan retter en i en tv tale i dag hård kritik mod EU. Europa skal ifølge ham feje foran sin egen dør, inden det begynder at belære Tyrkiet om, hvordan landets skal løse migrantkrisen. Han beskylder de europæiske ledere for at være uærlige og hykleriske.

Erdogans kritik kommer på samme tidspunkt, hvor EU præsident Donald Tusk,  Kommissionens formand Jean Claude Juncker og formand for det hollandske EU formandskab, premierminister Mark Rutte mødes med den tyrkiske premierminister Ahmet Davutoglu mødes i Bruxelles for at få aftalen mellem EU og Tyrkiet på plads.

Den tjekkiske premierminister Bohuslav Sobotka opfordrer til, at EU drager menneskerettigheder, fri presse og ytringsfrihed ind i forhandlingerne med tyrkerne. EU har brug for Tyrkiet, men skal ikke underbyde sig, mener han.

Formand for Det Europæske Folkeparti (EPP) Manfred Weber, siger til det tyske tv station ZDF, at EU har brug for Tyrkiet, men skal ikke have en visafri aftale, som en del af aftalen. ota

Share This