En fredsaftale nu en realitet

Kampene i Østukraine skal ophøre senest den 14. februar klokken 24. Illustrationsfoto: South Front

Kampene i Østukraine skal ophøre senest den 14. februar klokken 24. Illustrationsfoto: South Front

Ukraine: Det er lykkedes den tyske kansler Angela Merkel og præsidenterne Francois Hollande, Vladimir Putin og Petro Porosjenko efter 16 timers forhandlinger at nå enighed. En fredsaftale om Ukraine er nu en realitet, skriver blandt andre ITAR-TASS, som citerer den russiske præsident Vladimir Putin. Ifølge nyhedsbureauet har oprørernes ledere ligedes skrevet under på aftalen.

Aftalen indeholder blandt andet, at kampene i Østukraine skal ophøre senest den 14. februar klokken 24, hvor en våbenhvile træder i kraft. Der er ifølge Putin ligeledes aftalt en demarkationsline samt en kommende forfatning som skal sikre de russiske talendes rettigheder.

Ifølge Putin er der i forhandlingerne opnået enighed på en lang række områder, hvor afbrydelsen af kampene er blandt de vigtigste, og man udtrykker et håb om, at kampene ikke intensiveres op til den aftalte deadline.

”Vi går udfra at alle sider vil vise tilbageholdenhed indtil en total afbrydelse af kampene finder sted, så vi undgår unødvendigt blodbad, siger Putin ifølge ITAR-TASS.

Ligeledes den ukrainske præsident Petro Porosjneko bekræfter aftalen. Ifølge ham indeholder den også tilbagetrækningen af alle udenlandske soldater fra ukrainsk territorium.

Der er ifølge Putin fortsat enkelte områder, hvor der ikke er opnået enighed, heriblandt kontrol af den ukrainske grænse, således aå den også er acceptabel for oprørerne. ota

Share This