Die Linke anklager vestlige regeringer for medansvar for terrorisme

Sahra Wagenknecht Foto: Wolkenkratzer

Sahra Wagenknecht Foto: Wolkenkratzer

Tyskland: Parlamentsmedlem for partiet Die Linke, Sahra Wagenknecht, anklager vestlige regeringer for medansvar for terror, skriver Zeit.

“I 15 år har man ført en såkaldt “krig mod terror”, først i Afghanistan, bagefter i Irak, Libyen, og Syrien. Resultatet af alle disse krige er den kendsgerning, at islamistisk terrorisme ikke er svækket, men tværtimod vokset massivt, siger Sahra Wagenknecht, som mener, at det er nødvendigt at stille sig et spørgsmål om, hvem der har et ansvar for situationen.

“Hvilket ansvar har vestlige, især amerikanske, men også tyske politikere med deres politik i styrkelse af Islamisk Stat og andre terrorgrupper?”

Tyskland skal ifølge Wagenknecht ikke blive afhængig af amerikansk hegemoni. USA har ifølge hende ændret NATO til en interveneredne alliance, og skal erstattes af et kollektiv sikkerhedssystem som også inkluderer Rusland.

Hun mener ligeledes, det er nødvendigt, at Bundeswehr bliver trukket tilbage fra operationer i udlandet, hvor det er medansvarligt for andre menneskers død. Det er ifølge hende ikke kun Ruslands og Assads bombninger af skoler og hospitaler, vi skal tale om.

“Angreb fra den amerikansk-ledende koalition er det samme, der findes beviser for et utal af dræbte civile i den syriske by Rakka, eller nu i irakisk Mosul. Det er uhæderligt at dømme Rusland, når vi gør det samme, siger hun. ota

 

Share This