De vestlige demokratiers ulidelige dobbeltmoral

Foto: Amio Cajander

Foto: Amio Cajander

Af Ota Tiefenböck

Ota -nyt billedeBLOG: Først bliver Volkswagen snuppet i at snyde med giftgasudledning. Så kommer det tyske magasin Spiegel, som hævder, at Tyskland har købt sig til værtskab i VM i fodbold i 2006. Tidligere IMF direktør Dominique Strauss-Kahn er under anklage for økonomisk kriminalitet og magtmisbrug, og på vores egne breddegrader ser det ud til, at Dansk Folkeparti og Morten Messerschmidt brugte EU-fondsmidler til at føre egen valgkamp for.Rækken af eksempler af magtmisbrug, snyd og korruption i vores egne rækker kunne med sikkerhed være meget meget længere.

Vi vil så gerne belære andre om bekæmpelse af korruption, udemokratiske metoder, mangel på gennemsigtighed, magtmisbrug og demokrati.

Vi bruger enorme summer, eksempelvis i Partnerskab mod Øst programmet, hvis formål er at belære de østeuropæiske lande om, hvordan man opbygger et transparent samfund baseret på demokratiske principper, men hvordan opfører vi os selv?

Vi kan naturligvis glæde os over, at denne type sager kommer frem i lyset og forhåbentlig får konsekvenser, men denne type sager kommer ind i mellem også frem i Albanien, Ukraine, Moldova eller i Tadsjikistan.

De mange eksempler af snyd og magtmisbrug er et bevis på, at vi langtfra er så perfekte, som vi gerne vil gøre os selv til.

Nogle gange er det vestlige dobbeltmoral ikke til at holde ud.

Mon ikke at tiden er kommet til, at vi, før vi belærer andre og eksporterer vores perfekte samfundsordning til andre lande, griber i vores egen barm og får lidt mere overensstemmelse mellem det vi gør, og det vi prædiker?

Share This