De Grønne nærmer sig spærregrænsen

Bundestag Foto: Wolfgang Pehlemann

 

Situationen spidser til for partiet De Grønne, som ifølge seneste måling fra instituttet YouGov kun har opbakning fra 6 procent af vælgerne. Dermed nærmer partiet sig spærregrænsen på 5 procent

Af Michael Skovgaard

Tyskland: Sympatien for en kommende rød-rød-grøn regering under ledelse af SPD og Martin Schulz er også yderst begrænset. Kun 15 procent af vælgerne anser en sådan for troværdig og realistisk.

En eventuel exit for De Grønne kan vende op og ned på tysk politik efter valget. Hidtil har partiet været en fast bestanddel af det rød-grønne projekt, men på det seneste har det også været nævnt som en mulig partner i en borgerlig regering sammen med CDU/CSU og FDP. Især partiets højrefløj i den sydlige del af Tyskland har luftet idéen.

Med en samlet stemmeandel på 53 procent er en sort-gul-grøn Jamaica-koalition eneste nuværende alternativ til den store koalition mellem SPD og CDU/CSU. Hvis De Grønne ikke kommer ind i Forbundsdagen efter valget, er en ren sort-gul regering med FDP og CSU/CDU eneste alternativ til ”groko’en”.

Netop den kombination har dog været oppe og snuse til 50 procent i flere meningsmålinger i den senere tid. Det afgørende er, hvem De Grønnes stemmer tilfalder i tilfælde af partiets mulige exit.

Share This