Dansk band møder åbenhed og glæde i Prag

Pligten kalder  Foto: Simone Nyggard Madsen

Pligten kalder Foto: Simone Nyggard Madsen

Tjekkiet/Danmark: Kan musik sunget på melankolsk dansk sige noget til et publikum, som ikke forstår et eneste ord af teksten? Det kan det sagtens, erfarer det danske band “Pligten kalder”, som i september optrådte ved tre koncerter i den tjekkiske hovedstad Prag. SE OG HØR BANDET SPILLE I PRAG  “Det var en stor fornøjelse at optræde i Prag. Vi mødte stor åbenhed overfor vores musik, fortæller bandets keybordspiller Torben Steno.

Han tilføjer, at “Pligten kalder” fik hjælp fra den tjekkisk-danske fotograf Marek Bican, som er født i Prag, men som siden 1985 har boet i Danmark. Han oversatte delvis bandets tekster for publikum, og det skabte en ekstra dimension udover musikken.

“Vi kunne derfor tale vores modersmål og høre det formidlet til tjekkerne på deres modersmål, siger Torben Steno og tilføjer:

“Det var faktisk en meget stor musikalsk oplevelse i sig selv. Det var skønt at opleve to små sprog i levende live”

Pligten kalder består af sanger Johan Olsen, kendt fra bandet Magtens Korridorer, klarinettist og mezzosopransaxofonist Peter Jessen, keybordsspiller Torben Steno og bassisten Søren Mikkelsen, som deres markedsføring betegner sig selv som “Modne, melankolske skandinaviske mænd, som synger vemodige sange”. ota

Share This