Dansk arkitekt hjælper Prag med trafikproblemer

Illustrationsfoto: ŠJů

Danmark/Tjekkiet: Den danske arkitekt Jan Gehl forsøger at hjælpe Tjekkiets hovedstad Prag med ombygning af en trafikeret hovedvej i Prags centrum, skriver den tjekkiske nyhedsserver iHned.

Vejen går fra det sydlige Tjekkiet i gennem Prags centrum og mod det nordlige Tjekkiet og er på strækningen i den indre by ofte propfyldt med biler. Gehl Architects har for Prag kommune udarbejdet en analyse med en række forslag om, hvordan man kan modarbejde trafikpropper og få de omkring 100.000 biler, som dagligt passerer området til at glide bedre.

”Bilernes dominance er p.t. vejens største problem, da den ikke giver mulighed for en anden form for transport. Direkte ud til den ligger en række betydningdsfulde bygninger, som Nationalmuseet og Statsoperaen, som man dårligt nok kan komme til, siger Henriette Vamberg fra Gehl Architects til iHned.

Embedsmænd og politikere fra Prag besøgte i sidste uge København og fik af Gehl Architects præsenteret de mulige løsninger. Det forventes, at planen for ændrigerne vil blive udarbejdet i løbet af juni, hvorefter den skal politisk vedtages, inden arbejdet kan komme i gang. ota

 

 

Share This