CSU fortsætter pres på Merkel

2011-09_MarkusSoeder2308

Af Uffe Gardel

Uffe

Hvis Merkel troede, at aftalen med Tyrkiet ville skaffe hende ro på hjemmefronten, så er hun i løbet af fredagen blevet meget skuffet. Angrebene fra søsterpartiet CSU tager ikke af.

Bayerns finansminister Markus Söder, som er CSUs førende hardliner, sagde lørdag at aftalen er et ”vigtigt skridt . Men, tilføjede han, ”der er mange udestående spørgsmål, og der er stadig stor skepsis.”

Söder udtalte sig til nyhedsbureauet DPA, som blandt andre Frankfurter Allgemeine Zeitung har citeret.

Kritikken fra CSU og Söder går særligt på to ting: EU’s pligt til at tage imod nye syriske flygtninge fra Tyrkiet, og løftet til Tyrkiet om visumfrihed.

Ja, og så er CSU også forbitrede modstandere af at lukke Tyrkiet ind i EU, og Söder kaldte det et ”uærligt tilbud”, at EU nu vil sætte fart i Tyrkiets optagelsesforhandlinger.

Op til EU-topmødet har CSU bare skruet op og op for retorikken. Partiets leder, Bayerns ministerpræsident Horst Seehofer, har sagt at han ikke kunne udelukke at CSU en dag ville stille op i hele Tyskland, i konkurrence med CDU. Og partiets førende minister i forbundsregeringen, trafiminister Alexander Dobrindt, har kaldt det anspændte forhold mellem CSU og CDU for “en alvorlig situation”.

Share This