Chokoladekongen køres i stilling

Porosjenko

Chokoladekongen Petro Porosjenko Foto: Dreamstime

 

Ukraine: Oppositionsgruppen, tidligere bestående af Fædrelandspartiets leder, Arsenij Jatsenjuk, Udar lederen Vitalij Klitjsko og det nationalistiske parti Svobodas leder, Oleh Tjahnybok, har i løbet af de seneste dage ændret sammensætning. Petro Porosjenko, i Ukraine, på grund af sit ejerskab af chokoladevirksomheden Roshen, også kaldt for chokoladekongen, har ved flere lejligheder afløst Svoboda lederen Oleh Tjahnybok, som den tredje person i trioen.

Politisk analytiker Valery Kutjeruk tolker det, som et tegn på, at det ukrainske opposition for alvor begynder at konsolidere sig, og at Petro Porosjenko nu for alvor går efter en ledende rolle i en ny ukrainsk regering. Han siger til Reuters, at det videre forløb vil afhænge af oppositionsledernes personlige ambitioner. Her mener han, at Petro Porosjenko både kan fungere, som en der forstærker modsætningerne mellem oppositionslederne, eller reducerer dem.

De seneste meningsmålinger viser, at hvis der var præsidentvalg i morgen, så vil den nuværende præsident Viktor Janukovitj og Udar lederen, Vitalij Klitsjko, gå videre til valgets anden runde med henholdsvis 18,4 og 17,6 procent af stemmerne. Porosjenko vil ifølge samme undersøgelse ende med 9,5 procent på tredjepladsen, skriver Unian. ota

Share This