Centraleuropa forlanger fødevarer af samme kvalitet som i Vesteuropa

Illustrationsfoto: Piotrus

Illustrationsfoto: Piotrus

Centraleuropa: De centraleuropæiske landes sammenslutning Visegrad V4, bestående af Polen, Tjekkiet, Ungarn og Slovakiet vil ikke længere finde sig i, at fødevarer, solgt i store supermarkedskæder i Centraleuropa, ofte har en anderledes og sammensætning af ingredienser og er af dårlige kvalitet end tilsvarende varer i de vesteuropæiske supermarkeder. Landene vil holde et særligt topmøde, hvor problemet vil blive diskuteret, skriver tjekkiske medier.

“Det er uacceptabel at selskaber til de postkommunistiske lande importerer og sælger varer, som har samme navn og indpakning, som varerne i Vesteuropa, men som er af langt dårlige kvalitet, siger Slovakiets premierminister Robert Fico.

“Formålet ved topmødet vil blive at lægge pres på Europa Kommissionen at vedtage en lovgivning, som vil umuliggøre denne, for borgere i Polen, Tjekkiet, Ungarn og Slovakiet, uværdige praksis, siger Robert Fico.

Flere af de centraleuropæiske lande har gennemført undersøgelser af fødevarekvaliteten solgt i multinationale selskaber som Lidl, Penny Markt eller Tesco, og sammenlignet dem med tilsvarende varer solgt i eksempelvis Østrig og Tyskland, og har konstateret store forskele i varernes kvalitet. Tidligere undersøgelser viste, at også den danske madproducent Tulip har forskellige standarder for sine produkter, alt efter hvilket marked de er produceret til, eksempelvis Luncheon Meat.

Såfremt Europa Kommissionen ikke er parat til at handle og forbyde denne praksis, er Slovakiet ifølge Robert Fico parat til et modsvar.

“Slovakiet kan vedtage en lov, som specificerer at alle fødevarer brugt til offentlig fortærring skal være af slovakisk oprindelse, siger Robert Fico. ota

Share This