Centraleuropa: EU skal oprette modtagelsescentre

Visegrad landene

Visegrad landene

Centraleuropa: Lederne af Tjekkiet, Slovakiet, Ungarn og Polen, det såkaldte Visegrad (V4) samarbejde, kritiserer EU for ikke at være i stand til at beskytte sine grænser og løse flygtningekrisen og forlanger, at der bliver oprettet modtagelsescentre i EU grænselande. Det skriver tjekkiske medierLederne af de fire lande holdt i de seneste to dage møde i den ungarske by Balatonfüred og er blevet enige om, at EU er nødt til at oprette modtagelsescentre i EU`s grænselande, hvor flygtninge får bedømt deres asylansøgning og efterfølgende enten bliver sendt tilbage eller sendt videre til et modtagelsesland.

”EU har udvist ingen evne til at sikre sine ydre grænser. Flygtningenes sammensætning er diskutabel, ingen har undersøgt den. Jeg vil gerne advare imod mediernes overdrivelser af andelen af syrere blandt flygtningene, siger den tjekkiske præsident Milos Zeman.

”En del flygter fra en krig, og EU´s pligt er at tage sig af disse mennesker, men en del kommer fra lande, hvor der ikke er nogen krig og kommer til Europa efter et bedre liv, siger den ungarske præsident János Ader.

Share This