Centraleuropa afviser flygtningekvoter og bøder for afviste flygtninge

Visegrad landene

Visegrad landene

Tjekkiet/Ungarn/Polen/Slovakiet: Den såkaldte Visegradgruppe, bestående af Tjekkiet, Ungarn, Polen og Slovakiet afviser på det skarpeste Europa Kommissionens forslag om obligatorisk omfordeling af flygtninge samt bøder for at afvise at tage imod flygtninge. Det skriver den tjekkiske nyhedsserver Tyden.

Den ungarske udenrigsminister Péter Szijjartó betegner forslaget som afpresning, mens den polske udenrigsminister Witold Waszczykowski siger, at han ikke er overbevist om, at Europa Kommissionen mener sit forslag seriøst. Ligeledes Tjekkiet og Slovakiet afviser Kommissionens forslag.

”Midt i disse meget følsomme forhandlinger, er der stillet et forslag, som kaster os ni måneder tilbage og som slet ikke respekterer realiteterne, siger den slovakiske indenrigsminister Robert Kalinak ifølge Reuters.

Ifølge Europa Kommissionens forslag bliver den nuværende Dublin konvention fortsat gældende. Det betyder, at asylansøgere skal søge asyl i det EU land, de ankommer til først. Hvert EU land skal ifølge forslaget have en flygtningekvote, men såfremt et land når op på 150 procent af sin kvote, bliver flygtninge omfordelt til andre medlemslande. I tilfælde af et land afviser at tage imod omfordelte flygtninge, skal det betale 250.000 euro per flygtning. Europa Kommissionen skal forslag behandles i Europa Parlamentet og af medlemslandene, hvor det kan blive vedtaget af et flertal. ota

Share This