Bulgariens ombudsmand kritiserer landets fængsler og flygtningepolitik

Den bulgarske hovedstad Sofia Foto: Ota Tiefenböck

Den bulgarske hovedstad Sofia Foto: Ota Tiefenböck

Af Søren Riishøj, lektor ved Statskundskab, SDU

Søren Riishøj_2Bulgarien: Bulgariens ombudsmand Maya Manolova kritiserer ifølge nyhedsserveren “Balkan Insight”  skarpt regeringens flygtningepolitik og forholdene i de bulgarske fængsler. Eksempelvis kritiserer hun, at unge uledsagede flygtninge og mindreårige ikke registreres særskilt og at mange efter tilbageholdelsen anbringes i detentionerne sammen med voksne.

En del uledsagede unge blive registreret som voksne for at “undgå problemer, ligesom en del afghanere bliver registreret som pakistanere”.

Bulgarien er før blevet skarpt kritiseret for sin mangelfulde håndtering af tilstrømningen af flygtninge og forholdene i lejrene. En lukning af grænsen mellem Grækenland er nødvendig, efter at EU har besluttet, at stoppe Balkan-ruten. Sker det ikke vil Ungarn antagelig bygge hegn også langs grænsen til Rumænien.

Også forholdene i kvindefængslerne kritiseres skarpt i årsrapporten. Godt nok er Bulgarien EU’s fattigste land, men pengemangel og mangel på personale undskylder ifølge Manolova ikke så mange menneskerettighedsbrud.

Share This