Bulgarien vil sætte militæret ind mod flygtninge

Illustrationsfoto- Help Refugees

 Bulgarien vil sætte hæren ind for at beskytte landets grænser mod illegale flygtninge og migranter.

Af Michael Skovgaard

Bulgarien: Bulgariens forsvarsminister Krasimir Karakachanov vil om nødvendigt forsvare EU’s ydre grænser med brug af våben. Planerne går ud på at opdele grænsen til Tyrkiet i fem zoner, som hver især skal overvåges af en gruppe soldater. I alt forventer man at sætte 600 soldater ind heraf flere specialuddannede kamptropper, skriver Die Welt.

Karakachanov varslede også øget overvågning af grænsen til Tyrkiet og Grækenland med video og droner. I løbet af indeværende år har Bulgarien reelt lukket grænsen med et ståltrådshegn, hvilket har medført et betydeligt fald i antallet af migranter, som søger mod Nordeuropa via Balkan-ruten.

Den bulgarske viceregeringschef kritiserede også EU for ikke at have lukket middelhavsruten og foreslog i samme ombæring, at EU eller Nato burde sende tropper til Italien og Grækenland for at forsvare EU’s ydre grænser.

Planerne har mødt skarp kritik i Tyskland, hvor både udenrigsminister Sigmar Gabriel, partiet die Linke og organisationen Pro Asyl tager skarp afstand fra ”de bulgarske voldsfantasier”.

Share This