Bulgarien vælger præsident, Socialisternes pro-russiske kandidat er favorit

Rumen Radev Foto: US Airforce

Rumen Radev Foto: US Airforce

Bulgarien: Socialistpartiet-støttet uafhængig kandidat Rumen Radev er favorit ved dagens anden runde af præsidentvalget i Bulgarien, skriver bulgarske medier.

Hans modstander ved valget er det regerende parti GERB`s kandidat Tsetska Tsacheva, som ved valgets første runde fik 21,97 procent af stemmerne mod Radevs 25,45 procent, og ganske som i Moldova står valget mellem en mere “pro-europæisk” og en mere “pro-russisk” kandidat.

Tseka Tsacheva er premierminister Boris Borissov og GERB’s kandidat og repræsenterer den mere euro-atlantiske linje, mens den tidligere general Rumen Radev og Socialistpartiets kandidat står for en mere “pragmatisk pro-russisk” politik.

Boris Borissov har tidligere erklæret, at han ikke vil kunne samarbejde med Radev som præsident. Tsacheva har erklæret, at valg af Radev vil føre Bulgarien tilbage til en “mørk tid”. At Radev måske vinder kan skyldes, at han efter alt at dømme får støtte fra mange, der i første runde stemte på kandidaterne fra Det etnisk tyrkiske parti Bevægelsen for Rettigheder og Friheder, venstrefløjspartiet Alternativet for Bulgarien et nationalistisk patriotisk højreparti.

Ifølge det bulgarske nyhedsbureau BNA viser de seneste meningsmålinger inden valget, at Rumen Radev vil få større tilslutning fra de bulgarske vælgere. ota/søren riishøj

Share This