Bulgarien, Serbien og Rumænien klar til at lukke grænse

Bulgariens premierminister Bojko Borisov: Vi er klar til at lukke grænsen  Foto: European People's Party

Bulgariens premierminister Bojko Borisov: Vi er klar til at lukke grænsen Foto: European People’s Party

Bulgarien, Serbien og Rumænien: Hvis Tyskland og Østrig lukker deres grænse for flygtninge, vil Bulgarien, Serbien og Rumænien lukke deres grænser med det samme. Det siger Bulgariens premierminister Bojko Borisov efter et møde mellem de tre landes premierministre lørdag, skriver det bulgarske nyhedsbureau Novinite.”Vi vil ikke stille vores lande til rådighed for et ødelæggende pres fra de millioner, som vil komme. Vi vil ikke tillade, at vores lande bliver bufferzoner, siger Bojko Borisov.

Mødet fandt sted i Sofia inden morgendagens møde om flygtningekrisen i Bruxelles, hvor repræsentanterne for Makedonien, Serbien, Østrig, Bulgarien, Kroatien, Grækenland, Ungarn, Rumænien og Slovenien mødes i et forsøg på at løse den nuværende krise på Balkan.

”Serbien, Bulgarien og Rumænien må handle i fællesskab, i solidaritet med Europa og krav om solidaritet fra andre europæiske lande for at klare flygtningekrisen, siger den serbiske premierminister Aleksandar Vucic.

Den vedvarende flygtningestrøm skaber en stigende bekymring på Balkan.

”Hvor længe vil denne bølge fortsætte, hvor vil disse flygtninge arbejde, hvordan vil de blive integreret, hvor vil deres børn studere, spørger Bojko Borisov. ota

Share This