Budweiser er et tjekkisk varemærke, nu også i Italien

Budvar gadeskilt  Foto: Wolfgang Sauber

Budvar gadeskilt Foto: Wolfgang Sauber

Tjekkiet: Det tjekkiske statsejede bryggeri Budweiser-Budvar fra Ceske Budejovice (Budweis) har endelig vundet en mangeårig varemærke strid med det amerikanske bryggerikoncern Anheuser-Busch InBev (ABI) og ABI`s italianske importør Birra Peroni om brugen af betegnelsen Budweiser i Italien. Det meddeler Budweiser-Budvar i en pressemeddelelse.

Varemærkestriden i Italien har stået på siden 2002, med en afgørelse i Italiens Højesteret i 2013 til fordel for tjekkerne, som i går er blevet bekræftet af en italiensk Ankedomstol. Varemærket Budweiser i Italien vil fremover tilhøre det tjekkiske bryggeri, mens varemærket for ABI`s vedkommende bliver slettet i registret for varemærker i Italien.

Retssager omkring brugen af varemærket Budweiser i verden har kørt siden 1907. De fleste af sagerne, omkring 70 procent, er endt med en afgørelse til fordel for det tjekkiske bryggeri.

I årene 2000-2016 blev 197 retssager afsluttet, hvoraf bryggeriet fra Tjekkiet har vundet 136 sager, mens 10 sager er endt med forlig. Retssagerne betyder, at ABI må ikke bruger betegnelsen Budweiser i 70 verdenslande. ota

Share This