Britisk kritik af EU`s rolle i Ukraine

Uafhængighedspladsen i Kiev i marts 2014  Foto: Ota Tiefenböck

Uafhængighedspladsen i Kiev i marts 2014 Foto: Ota Tiefenböck

Ukraine/Rusland/EU/Storbritanien: Storbritanien og EU har undervurderet den ukrainske krise og Vestens tilnærmelser til Ukraine. Det er hovedkonklusion af en rapport foretaget af EU udvalget i det britiske Overhus, skriver flere britiske medier, heriblandt BBC. SE EN BBC VIDEODet britiske udvalg mener, at Storbritanien og EU i lang tid har baseret sit forhold til Rusland på håb og optimisme om en stigende demokratisering af Rusland, uden at være i stand til at forstå Kremls modstand til associeringsaftalen mellem Ukraine og EU.

”Hverken Storbritanien eller EU var i stand til at analysere situationen. Det førte til en katastrofal misforståelse af situationen før krisen, siger udvalgets formand, lord Tugendhat.

Ifølge det britiske udvalg blev alle parter overrasket over udviklingen og protesterne på Maidan. EU begyndte at presse på, mens Rusland begyndte at tage truslen alvorligt.

I rapporten står der ligeledes, at enkelte europæiske politikere advarede forgæves mod udviklingen i Ukraine, især den tidligere tjekkiske præsident Vaclav Klaus.

Det britiske udenrigsministerium har afvist kritikken, da det ifølge ministeriet var umuligt at forudse udviklingen og rusernes intervention i Østukraine. ota

http://youtu.be/zMnWoPbZsus

Share This