Britisk ekspert overbevist om eksplosion under polsk flykatastrofe i Smolensk

En mindehøjtidelighed i Krakow i 2013 Foto: Piotr Drabik

Polen: Den britiske flyulykkeekspert Frank Taylor puster et nyt liv i spekulationerne om, at flyulykken i Smolensk, hvor 96 højtstående polakker, herunder den daværende polske præsident Lech Kaczynski mistede livet, var forårsaget af en eksplosion. Frank Taylor er overbevist om, at der fandt en eksplosion sted i flyet, inden flyet forulykkede. Det siger han til Sky News.

Frank Taylor, som er blevet ansat af den polske regering til at udforske flyulykken i Smolensk mener, at undersøgelserne under Polens regering i 2010 og de efterfølgende år ikke var grundige nok.

“Det virker som om de kom til denne konklusion tidligt og efterfølgende blot forsøgte at forsvare den, siger han.

Han mener, at flyvraget ville have set anderledes ud, hvis flyet blot forulykkede ved at ramme et træ, sådan som de tidligere undersøgelser har konkluderet.

“Så vidt jeg kan se, er der ingen tvivl om, at der skete eksplosioner, inden flyet ramte jorden, siger han.

Frank Taylor er en anerkendt flyulykkeekspert og har tidligere efterforsket ulykkerne i Lockerbie og Manchester.

Polens regerende parti Lov og Retfærdighed (PiS) har længe udfordret en officiel rapport til styrtet udstedt af Polens tidligere regering, som henviste til fejl fra polsk side samt fejl begået af russiske lufthavnsmyndigheder. En russisk rapport har derimod lagt alt ansvar på Polen. Rusland har siden ulykken nægtet at returnere vraget af flyet tilbage til Polen. ota

Share This