Brasilianer bliver i Ukraine på trods af engelsk interesse

Alex Teixeira Foto- Aleksandr Osipov

Alex Teixeira Foto- Aleksandr Osipov

Brasilianske Alex Teixeiras præstationer for Shakhtar Donetsk i denne sæson har vækket interesse hos mange europæiske topklubber, men ukrainerne har indtil videre vendt tommelfingeren nedad på trods af bud fra engelske Liverpool.

 Af Toke Møller Theilade

Ukraine: Shakhtar Donetsk angriberen Alex Teixeira har med 22 ligamål i 15 kampe og yderligere fire mål i Champions League, heriblandt to imod Real Madrid, været en af de mest imponerende spillere i Ukraine. Brasilianeren har spillet for Shakhtar siden 2009, men han fik først sit endelige gennembrud i sidste sæson, hvor han scorede 17 ligamål i 22 kampe.

De flotte præstationer har naturligvis bragt ham på radaren overalt i Europa, og især de engelske storklubber Chelsea og Liverpool har vist stor interesse. Interessen var faktisk så stor, at Liverpool tidligere på måneden sendte en delegation til Florida, hvor Shakhtar er på vintertræningslejr for at forhandle med ukrainerne, hvilket udmøntede sig i et konkret bud på 32 millioner euro. Et bud, der hurtigt blev afvist af Donetsk klubben, hvilket frustrerede Teixeira, der havde sat næsen op efter et vinterskifte.

”Klubben modtog et officielt tilbud fra Liverpool, og det blev afvist. Jeg ved ikke hvorfor. Det var et fantastisk tilbud.” fortalte Teixeira til the Guardian og tilføjede: ”Det er frustrerende, men manageren og klubbens præsident besluttede og sige nej, så nu venter jeg bare og prøver at bevare tålmodigheden.”

Teixeira har kontrakt med Shakhtar indtil 2018, hvorfor ukrainerne ikke er tvunget til at sælge ham endnu. Derudover kæmper de for hjemlig såvel som europæisk succes, hvorfor de har brug for deres stærke angriber. Fredag udtalte Shakhtars direktør Sergiy Palkin, at kun et bud på 70 millioner euro kan købe Teixeira fri af hans kontrakt.

”Vores position er, at vi ikke vil sælge Teixeira i dag. Vi sælger ham først efter slutningen på sæsonen. Vi har brug for nogle gode resultater i Europa League og det ukrainske mesterskab. Efter sæsonen vil vi sætte os ved forhandlingsbordet.”

Shakhtar har tidligere solgt flere spillere til europæiske topklubber, heriblandt Douglas Costa fra Bayern München, Henrikh Mkhitaryan fra Dortmund, Fernandinho fra Manchester City og Willian hos Chelsea.

Share This