Bosnierne protesterer mod landets regering

Mostar

I Mostar viste omkring 5000 mennesker deres utilfredshed med landets politikere. Privatfoto

Bosnien-Herzegovina: Hele Bosnien-Herzegovina er i løbet af de seneste dage blevet ramt af omfattende demonstrationer.  I flere bosniske byer har byernes befolkning demonstreret imod stigende arbejdsløshed og stigende priser, og i mange af byerne, herunder de største byer i landet,  Sarajevo, Mostar, Zenica eller Tuzla, sat regeringsbygninger i brand.

I byen Mostar  er regeringsbygningen sat i brand, mens nogle af demonstranterne begyndte at smide computere og andre ting ud af vinduerne, skriver Anadolija Agency.

I Tuzla, hvor demonstrationerne begyndte onsdag i protest imod privatiseringen af flere tidligere statsajede fabrikker, demonstrerede fredag omkring 15.000 mennesker. Det resulterede ifølge Sarajevo Times, at Tuzla-regionens premierminister , Sead Causevic valgte her til formiddag at gå af. Det har ifølge Sarajevo Times beroliget demonstranterne, som dog har opstillet flere krav til politikerne. Et af dem er, at politikernes lønninger bliver tilpasset lønneninger af den øvrige befolkning.ota

Share This