Bordel i Berlin får kæmpe erstatning og skænker den til et hospital

Foto: Michael Skovgaard

Af Michael Skovgaard

Tyskland: En sag fra Berlin har fået en overraskende slutning. Det drejer sig om byens største bordel Artemis, som ligger tæt ved messehallerne. Bordellet har til huse i en bygning på tre etager, og kører man taxi i Berlin, vil man ofte se „heldørsreklamer“ for etablissementet.

I 2016 blev bordellet stormet af 800 betjente som led i en større razzia. Den særlige indsatsstyrke SEK var også i aktion med skarpladte maskinpistoler. Årsagen var Berlins statsadvokats påstand om, at de ansatte blev behandlet som slaver, og at der skulle være tale om skatteunddragelse.

Anklagerne viste sig dog at være grundløse, og nu har bordellet modtaget en godtgørelse på 250.000 euro. Desuden blev Berlins bystyre dømt til at give en officiel undskyldning.

De to brødre Hakki og Kenan Simsuk, som driver etablissementet, har betalt 50.000 euro i erstatning til de ansatte, som blev anholdt og fængslet i forbindelse med aktionen. De resterende 200.000 har de besluttet at skænke til Charité-hospitalets børneafdeling, som dagligt tager imod 250 børn og deres forældre. Pengene skal gå til en forbedring af forholdene i modtagelsesafdelingen.

Hospitalet har behov for 350.000 euro til forbedringerne, og nu har to brødre spyttet de manglende 150.000 euro i kassen af egen lomme. Hospitalet har efterfølgende meddelt, at man glæder sig over donationen.

Share This