Bliver Bosnien-Herzegovina EU`s center for migranter?

Migranter. Foto: -Joachim Seidler

Bosnien-Herzegovina: Bosnien-Herzegovina (BiH) får tilført seks millioner euro fra EU for at landet kan tackle den stigende migranttilstrømning til landet, skriver den bosniske avis Dnevni Avaz.

EU-midlerne skal ifølge EU bruges til identifikation og registrering af migranterne samt til indkvartering og basale tjenester for migranterne. EU`s hjælp skal desuden styrke overvågningen af grænserne og vil dermed støtte forebyggelse og bekæmpelse mod menneskehandel.

Det er anden gang EU bevilger hjælp til BiH. I juni fik BiH 1,5 millioner euro til samme formål.

Dnevni Avaz stiller spørgsmålstegn ved udbetalingerne og citerer i denne forbindelse den østrigske kansler Sebastian Kurz. Han sagde, at illegale indvandrere skal stoppes ved EU`s ydre grænser og hurtigt vende tilbage til deres hjemlande. Hvis dette ikke er muligt, må EU tilbyde midlertidig bistand til centre i sikre tredjelande. Det er især den sidste del af Kurzs udtalelse Dnevni Avaz peger på.

BiH`s sikkerhedsminister Dragan Mektic afviser dog over for Dnevni Avaz, at BiH ønsker, at fungere som et center for migranter. Beløbet fra EU er ifølge ham en hjælp til at løse den øjeblikkelige situation i BiH.

Der befinder sig i øjeblikket omkring 10.000 migranter i BiH, som forsøger at komme videre til EU, men antallet er stigende. Kun i juli blev 999 nyankomne migranter registreret af det bosniske grænsepoliti. Heraf havde 460 personer ingen identifikationspapirer. Ingen af de nyankomne har ønsket at søge asyl i BiH, oplyser det bosniske politi. ota

Share This