Beograd: Kulturbyen ved Donau

Beograd indue by Foro: Antomoro

Beograd indue by Foro: Antomoro

Kultur, kunst og afslappet stemning kendetegner den serbiske hovedstad Beograd, hvor omkring 11.000 diverse kulturelle arrangementer finder sted hvert år.

Af Ota Tiefenböck

Serbien: Beograd er hovedstad i Serbien og med sin omkring 7000 år gammel historie, en af Europas ældste byer. Beograds lange historie kan ikke umiddelbart mærkes, men det kan til gengæld byens forhold til kultur.
Beograd er nemlig ikke en hovedstad, som en hvilken som helst anden hovedstad i Europa. Beograd er en pulserende kulturby, hvor kultur har en særstilling, og hvor omkring 11.000 teaterforestillinger, udstillinger, koncerter eller andre kulturelle begivenheder finder sted hvert år.

Beograd er ligeledes vært og grundlægger af mange kulturelle begivenheder, eksempelvis Beograd Film Festival (FEST), Beograd Teater Festival (BITEF) Beograd Musik Festival (BEMUS) eller Beograd Bogudstilling og en lang række andre.

Derudover er byen et hjemsted for 36 kulturelle institutioner og kan diske op med en lang række spillesteder, gallerier og udstillinger.

Et af eksemplerne er Zecevic galleriet, som er det første privatejede galleri i Beograd. Galleriet åbnede i 1984 og arrangerer i dag både kunstudstillinger og forskellige performances. Gelrija Zecevi er i dag et af de mest besøgte gallerier i Beograd, hvor man kan opleve serbisk moderne kunst.

 

Share This