Belgisk historiker: EU i krise og på vej mod opløsning og borgerkrig

Illustrationsfoto: Mtaylor848

EU: Den europæiske kultur har mistet sine traditionalle værdier, er alt for individualistisk og kosmopolitisk. Den er kendetegnet af stigende fundamentalisme og manglende respekt for andres holdninger, samt af stigende kriminalitet, som ofte ikke bliver straffet. Det minder alt for meget om Den Romerske Republiks fald, mener den belgiske historiker David Engels.

David Engels forventer, at EU er på vej mod opløsning og endda borgerkrig. Ifølge ham bliver det ikke en borgerkrig, hvor hære kæmper mod hinanden, men snarere, som attentater mod politikere, udvidelser af no-go zoner i for eksempel Sverige, Frankrig eller Belgien, hvor der vil herske anarki og andre regler end i resten af landene.

David Engels ser en parallel mellem Den Romerske Riges fald og de europæiske politikers manglende evne til at løse Europas problemer. De europæiske eliter er ifølge ham sammensat af egoistiske, materialistiske individualister, som kun forfølger egne interesser. Populisterne forsøger at skubbe dem af pinden, men forfølger fuldstændigt de samme interesser, som de politikere de gerne vil erstatte.

“Alle ved, at Europa har brug for reformer, men hvilke, hvor dybe og hvor hurtigt de skal gennemføres, er politikerne ikke stand til at blive enige om, siger David Engels.

 

Share This