Belgisk borgmester udelukker Zenit Skt. Petersborg fans

Zenit Skt. Petersborg Foto- Vjatjeslav Evdokimov

Zenit Skt. Petersborg må i Belgien klare sig uden sine fans Foto- Vjatjeslav Evdokimov

Borgmesteren i den belgiske by Gent har udelukket Zenit Skt. Petersborg fans fra kampen i mellem Gent og Zenit i Champions League i frygt for slagsmål i mellem russerne og Gents store tyrkiske befolkning.

Af Toke Møller Theilade

Rusland: Når russiske Zenit Skt. Petersborg den niende december skal spille på udebane imod belgiske Gent i Champions League, kan det meget vel blive uden sine trofaste fans på tribunerne. Gents borgmester Daniel Termont annoncerede fredag formiddag, at han havde forment de russiske fans adgang kampen. Dette sker for at beskytte byens store tyrkiske befolkning imod de russiske fans, der som Termont udtrykte det, ikke har det bedste ry.

Forholdet i mellem Tyrkiet og Rusland har nået et lavpunkt efter tyrkernes nedskydning af en russisk jetjager og en redningshelikopter, og i går frarådede det russiske fodboldforbund de russiske klubber at tage på træningslejr i Tyrkiet til vinter, et råd samtlige klubber siden har fuldt.

Termonts beslutning er ikke faldet i god jord hos den russiske storklub, hvis general direktør Maksim Mitrofanov var hurtig til at foreslå, at kampen blev rykket til et neutralt stadion.

Dette var Ruslands sportsminister og præsident for fodboldforbundet Vitaly Mutko enig i, da han til nyhedsbureauet TASS udtalte:

”Selvfølgelig er det her ikke normalt. Under FIFA og UEFAs regler skal 10% af billetterne gives til udeholdet. Hvis myndighederne ikke kan garantere sikkerheden, bør kampen blive spillet på et andet stadion. Jeg har allerede foreslået dette til UEFA.”

Ifølge internetsiden R-Sport skal Zenit dog ikke gøre sig forhåbninger om at få kampen rykket til fordel for sine fans, da UEFA allerede har afvist Mutkos forslag.

Zenit er ikke det eneste russiske hold, der kan stå uden støtte, når den sidste runde af de europæiske gruppespil skydes i gang. Som følge af terrorangrebet i Paris har de franske myndigheder besluttet, at alle kampe i landets to bedste divisioner, samt pokalkampe og europæiske kampe vil foregå uden rejsende tilskuere fra udeholdet. Dette kommer til at gå udover Rubin Kazan, der møder Girondins de Bordeaux i Europa League den 10. december.

Share This