Bayerns ministerpræsident på vej til Budapest

Horst Seehofer Foto: Michael Lucan

Horst Seehofer Foto: Michael Lucan

Af Søren Riishøj, lektor ved Statskundskab, SDU

Tyskland/Ungarn: Bayerns ministerpræsident Horst Seehofer er kendt for sine særstandpunkter, når det gælder flygtningekrisen og forholdet til Rusland. For en måned siden, omtrent samtidig med Viktor Orbáns besøg, drog han til Moskva og forhandlede med Vladimir Putin. Her lagde han ikke skjul på sin modstand mod sanktionerne over for Rusland.

Nu går turen så til Budapest, hvor han den 4.marts skal deltage i en ungarsk-bayersk konference ved Andrassy Universitetet over temaet “Udfordringer for Europa set fra Ungarn og Bayern” og derudover forhandle på tomandshånd med Viktor Orbán. Her vil flygtningekrisen naturligvis være det centrale tema.

Seehofer og Orbán har over det sidste halve år været tæt allierede i flygtningespørgsmålet og har skarpt kritiseret Merkels “bløde linje”. De to har mødtes før, ja Orbán er noget af et ikon i brede kredse inden for det bayerske søsterparti CSU.

Den bayerske udenrigspolitiske aktivisme mødes af gode grunde ikke med begejstring i andre partier i Forbundsdagen. På rejsen til Budapest vil Seehofer efter planen være ledsaget af Europaminister Beate Merk, også fra CSU.

Share This