Ballade i Moskva, mange anholdt

Ruslands hovedstad MoskvaFoto: Anne Laure Peretti

Rusland: Et større antal demonstranter er søndag blevet anholdt i Moskvas centrum. De anholdte, som ifølge russiske medier var bevæbnet med knive, knojern og gummikuglepistoler, er hovedsageligt fra den nationalistiske bevægelse Artpodgotovka. De demonstrerende mødte frem på opfordring af Artpodgotovkas leder, Vjatjeslav Maltsev, som opfordrede organisationens medlemmer at protestere imod Ruslands regering.

“Disse mennesker tror, at Rusland er deres. Jeg tænker på Putin og hans datja-venner, denne nye elite. Sin magt giver de videre til deres efterkommere, som skal bestemme over vores efterkommere, og sådan vil det fortsætte. Det ønsker vi ikke, derfor skal vi starte en ny revolution, skulle Maltsev angiveligt have sagt.

Det er umiddelbart uklart, hvor mange mennesker, der er blevet anholdt, mens nogle medier skriver mellem 80 til 100 personer, meddeler andre, at hele 380 personer er blevet tilbageholdt.

Der er ligeledes blevet afholdt demonstrationer i andre russiske byer, heriblandt Sankt Petersborg, Krasnojarsk og Perm. ota

Share This