Aserbajdsjans præsident vil ikke mødes med Europa Parlaments formand

Den aserbajdsjanske præsident Ilham Aliyev  Foto: VOA

Den aserbajdsjanske præsident Ilham Aliyev Foto: VOA

Aserbajdsjan: Aserbajdsjans præsident Ilham Aliyev vil ikke mødes med Europa Parlaments formand Antonio Tajani i Bruxelles, sådan som det oprindeligt var planen. Ilham Aliyev aflyser mødet i protest mod Europa Parlamentets værtskab for en konference om “krænkelser af menneskerettigheder i Aserbajdsjan”, hvor blandt andre den aserbajdsjanske journalist og menneskerettighedsaktivist Khadija Ismailova deltog. Det skriver Radio Svoboda.

Ilham Aliyev er dog positiv indstillet over for et videre samarbejde mellem Aserbajdsjan og EU. Aliyev mødtes mandag med EU præsident Donald Tusk og EU`s udenrigspolitiske chef Federica Mogherini for blandt andet at diskutere en ny aftale om samarbejde mellem Aserbajdsjan og EU. Aftalen skal i den kommende tid erstatte en aftale fra 1999 og Ilham Aliyev gav ved mødet et klart udtryk for, at han ønsker, at aftalen skal fortsætte.

“Jeg ønsker succes til forhandlerne og håber, de ikke vil spilde tid og snart vil præsentere et dokument, som vil fastslå vores strategiske samarbejde for mange år frem, siger Ilham Aliyev om den kommende forhandling om samarbejdsaftalens indhold. ota

Share This