Armenien: Vandkanoner og politiet i stilling

 

Demonstrationen i Jerevan  Foto: CivilNet

Demonstrationen i Jerevan Foto: CivilNet

Armenien: Vandkanoner og nye politiforstærkinger står klar i Armeniens hovedstad Jerevan, skriver den armenske nyhedsserver News.am.Ifølge nyhedsserveren har politiet nu hentet vandkanoner til hjælp, som sammen med store politistyrker i busser og biler er opstillet på Frankrig Pladsen i Jerevans centrum. Politiets særlige styrker og Jerevan Politis chef Ashot Karapetyan er angiveligt ligeledes tilstede.

Demonstranterne har siden mandag blokeret Jerevans hovedgade Baghramian Avenue og har erklæret, at de ikke har planer om at forlade stedet.

Politiet forsøgte tirsdag at rydde området og har anholdt omkring 200 demonstranter, men det har ikke afskrækket demonstranterne, som er utilfredse regeringsbeslutningen om at hæve priserne på elektricitet med 17 til 22 procent. De højere priser kræver et armensk distributionsselskab som er ejet af det russiske energiselskab Inter RAO.

Demonstrationerne har tirsdag bredt sig til byen Gyumri, hvor studerende demonstrerer siddende på byen hovedplads.

Landets myndigheder holder til trods for protesterne fast ved beslutning om de nye energipriser, som træder i kraft den 1. august. ota

Share This