Årets syv islamistiske terrorangreb i Tyskland

IS-flag

Af Uffe Gardel

Uffe

Angrebet på julemarkedet på Breitscheidplatz i Berlin 19. december var ikke så enestående, som man kunne tro ud fra mediedækningen. Faktisk har islamister begået syv attentater eller attentatforsøg i år i Tyskland. Berlin – og i to af dem har IS med sikkerhed været involveret.

Det viser en oversigt over årets islamistiske terrorhandlinger i Tyskland, som Mr. East her har sammenstillet. Gerningsmændene har både været nytilkomne asylsøgere og folk som var født i Tyskland. Og halvdelen af dem har været mindreårige. Her er oversigten:

Hannover, februar 2016: En  kun 15-årig pige stak to betjente med en kniv på banegården i Hannover; begge overlevede. Pigen er født i Tyskland af en marokkansk mor og en tysk far, og angiveligt skal hun være blevet radikaliseret tidligt. Ifølge en troværdig tysk avis, Süddeutsche Zeitung, har pigen haft kontakt med medlemmer af IS.

Essen, 16. april 2016: En bombe blev smidt ind ad vinduet til en stor sikh-bryllupsfest i Essen. Ved et lykketræf befandt gæsterne sig i et andet lokale, og kun tre blev såret. Gerningsmændene var to 16-årige drenge med tyrkisk-tysk baggrund, som ifølge politiet havde forbindelser til islamistiske kredse.

Würzburg 18. juli 2016: En angiveligt mindreårig afghansk asylansøger angriber fem mennesker med økse og kniv, heraf fire passagerer i et regionaltog. Flere bliver livsfarligt såret, men alle overlever. Gerningsmanden selv bliver skudt og dræbt af politiet. Gerningsmanden kom i juni 2015 til Tyskland via Ungarn og Østrig. Han oplyste at være en 17-årig afghaner, men politiets efterforskning efter attentatet har skabt tvivl om både alder og nationalitet; måske var han i virkeligheden pakistaner.  IS har offentliggjort en tilståelsesvideo med gerningsmanden.

Ansbach, 24. juli 2016: En syrisk asylansøger udløser en bombe ved en musikfestival. Han bliver selv dræbt og sårer 15 andre. Gerningsmanden flygtede fra Syrien allerede i 2013 og kom til Tyskland i 2014 via Bulgarien og Østrig. Hans asylansøgning blev afvist i Tyskland, fordi han allerede havde været i Bulgarien, men han endte med at få tålt ophold på grund af psykiske problemer. På attentattidspunktet stod han på ny til at blive udvist til Bulgarien. IS har offentliggjort en tilståelsesvideo med syreren, som optræder med skjult ansigt; måske fordi planen var at udføre flere attentater.

Ludwigshafen, 26. november og 5. december 2016: På et julemarked bliver der i november fundet en hjemmelavet bombe, som ikke er gået af, og i begyndelsen af december på ny en bombe ved et indkøbscenter. Sagerne bliver først omtalt offentligt lige før jul. Den mistænkte er en kun 12 år gammel dreng med dobbelt tysk-irakisk statsborgerskab. Ifølge tyske medier har han modtaget instrukser fra IS. Der er ikke nogen oplysninger om hvordan han er kommet til Tyskland, eller om hvordan han er blevet radikaliseret.

Share This