Arabiske klaner regerer i Berlin og benytter Danmark til hvidvask af penge

Berlin Alexanderplatz Foto: Dominik Tefert

Arabiske klaner og storfamilier sidder tungt på kriminaliteten i Berlin, og flygtninge er blevet deres nye guldæg. Ifølge kriminalpolitiet er bagmænd i Sverige og Danmark dybt involveret i hvidvask af penge

Af Michael Skovgaard

Tyskland: En stor del af Berlins hårde kriminalitet styres af arabiske storfamilier og klaner. Myndighederne skønner, at der findes op til 20 storfamilier, som hver især tæller 50 til 500 medlemmer. 13 af disse klaner er kriminelt aktive. Alt i alt drejer det sig ifølge politiet om 9.000 personer, som hovedsageligt stammer fra Tyrkiet, Libanon og Syrien. Det skriver Berliner Zeitung.

Nyeste indkomstkilde for klanerne er udnyttelse af de mange flygtninge og afviste asylansøgere, som har vist sig at være end bedre forretning end traditionelle områder som narko, prostitution, røverier og afpresning.

Store millionbeløb i kontanter fra kriminelle aktiviteter kanaliseres således videre til mellemmænd i Danmark, Sverige og Holland, som køber ejendomme og lejligheder op i Berlin. Typisk bliver lejlighederne spartansk indrettet, så de kan rumme så mange beboere som muligt. 10 personer i en treværelses lejlighed er normen, og det forlyder, at asylsøgere betaler op til 3.000 euro for et værelse.

Politiet erkender, at man ikke kan stille ret meget op, da de kriminelle aktiviteter ikke kan bevises. De arabiske klaner ”administrerer” blot ejendommene og opkræver penge, som igen bliver investeret i nye ejendomme via stråmænd i andre lande.

De arabiske klaner holder sig hovedsageligt til kvarterer i Berlins vestlige del, dvs. Moabit, Tempelhof, Neukölln og Wedding. Klanerne koncentrerer angiveligt deres aktiviteter i det tidligere Vestberlin og undgår Berlins østlige del, som ifølge eksperter er styret af østeuropæiske bander.

Share This