Anti-kinesiske protester i Prag fortsætter, Free Tibet projekteret på Prags Slot

Fra nattens forestilling i Prag Foto: Kateřina Bursikova Jacques

Fra nattens forestilling i Prag Foto:
Kateřina Bursikova Jacques

Tjekkiet(VIDEO): Den kinesiske præsident Xi Jinping tre dages besøg i Prag afstedkommer fortsat protester og sympati-demonstrationer for Tibet. I nat projekterede en gruppe tjekkiske aktivister anti-kinesiske ord på Prag Slots facade, skriver den tjekkiske avis iDnes (Se flere billeder).

Aktivisterne projekterede anti-kinesiske sætninger og billeder, heriblandt ordene ”Free Tibet” og ”Sandhed og kærlighed” ”Præsident til salg”.

”En unik lysprojektering er vores reaktion på den kinesiske præsidents besøg i Prag. Vi håber at en ægte sandhed og kærlighed, i det mindste på Prag Slots (præsidentpaladset) facade vil tale til tjekkerne, skriver aktivisterne i en pressemeddelelse ifølge iDnes.

Det lykkedes ifølge tjekkiske medier ikke politiet at finde stedet, hvorfra de tjekkiske aktivister viste deres lysshow.

Besøget af den kinesiske præsident i Prag skaber voldsom ballade i Tjekkiet, hvor flere demonstrationer til støtte for Tibet og Dalai Lama er blevet afholdt. Enkelte steder kom det til sammenstød mellem i Tjekkiet boende kinesere og tjekkiske Tibet støttere.

Ifølge de tjekkiske medier er omkring 400 kinesere af den kinesiske ambassade i Prag blevet udstyret med kinesiske flag og instrueret i at vise deres sympati med Xi Jinping. ota

https://youtu.be/6qTirI7c0HI

 

Share This