Analytiker: Trump vil af med sanktioner, men vil ellers ramme Rusland det mest sårbare sted

Donald Trump Foto: Foto: Gage Skidmore

Donald Trump Foto: Foto: Gage Skidmore

USA/Rusland: Donald Trump skal indsættes som USA`s præsident i dag. Politikere og politiske analytikere frygter at Trump blandt andet vil trække de amerikanske sanktioner mod Rusland tilbage og i det hele taget give Rusland indrømmelser på en række områder, men det et meget forenklet billede af Trumps kommende aktiviteter, mener den tjekkiske analytiker og Rusland kender, Milan Syrucek i et interview i den tjekkiske nyhedsserver Parlamentni Listy.

“Problemet er, at de som taler om mulige tilnærmelser mellem USA og Rusland, kun tænker på politiske deklarationer og glemmer faktorer, som umiddelbart ikke hænger sammen med politik, men som har en vigtig indflydelse på politik. Trump har godt nok varslet afslutning af sanktioner mod Rusland, men er samtidig parat at ramme landet på det mest sårbare sted af den russiske økonomi: olie og gas, siger Milan Syrucek.

Ifølge Milan Syrucek er det vigtigt at se på, at USA under Obama har haft begrænsninger på udvinding af olie og gas, hvor oliens mængde og pris blev fastlagt af olieselskaber, som importerede olien til USA. Trump ønsker en maksimal udvidelse af udvinding af amerikanske resourcer, også på svært tilgængelige steder. Det vil ifølge Milan Syrucek, som henviser til en rapport af Goldman Sachs, at USA vil overhæle Saudiarabien og Rusland og vil blive den største olieproducent i verden.

Ifølge Wall Street Journal, siger Milan Syrucek, vil produktionspris på en barel olie ikke være større end 23,30 dollars, i Den Mexikanske Bugt endda kun 20,99 dollars. Den lave pris og ændrede magtbalance vil give et alvorligt problem for den russiske økonomi og svække Rusland, mener Milan Syrucek

Den lave oliepris vil ifølge Milan Syrucek få den samme virkning som militær oprustning under Reagan havde på Sovjetunionen. Oven i købet samtidig med, at Donald Trump på denne måde vil skabe omkring 50.000 nye arbejdspladser i USA. ota

Share This