Analytiker om flystyrt i Rusland: Ingen uskyldige gamle koner, soldater på vej til krigszone

62 medlemmer af Alexandrov Ensemble mistede livet søndagens flyulykke i Rusland Foto: Loraine

62 medlemmer af Alexandrov Ensemble mistede livet søndagens flyulykke i Rusland Foto: Loraine

Rusland: Mens den ene statsleder efter den anden udtrykker sin medfølelse for ofrene ved det russiske flystyrt, hvor 92 mennesker, heriblandt medlemmer af det berømte Alexandrov ensemble, mistede livet, mener analytiker fra den tjekkiske tænke-tank Europæiske værdier, Jakub Janda, at man er nødt til at se på, hvem det var der var ombord på det forulykkede fly.

“Vi skal lige have det hele på plads. Tab af et hvert menneskeliv er tragisk. I det russiske fly døde hovedsageligt repræsentanter for de russiske væbnede styrker på vej til en krigszone, hvor det russiske militær har på sin samvittighed målrettede og massive myrderier af den civile befolkning, i samme stil som i sin tid i Tjetjenien. De flyrejsende var på vej til at vise deres støtte til russernes angreb. Det var ikke uskyldige gamle koner på et julemarked, men repræsentanter for russiske væbnede styrker. Det gælder også de russiske journalister, som får russiske militære (!) udmærkelser for deres underdanige deltagelse i Kremls maskineri, skriver Jakub Janda på sin Facebook profil og tilføjer:

“Det gør deres personlige tragedie naturligvis ikke lettere for deres nære eller nedgør betydningen af deres liv, men de havde selv taget en beslutning om at arbejde for det russiske militære maskineri og ved dettes operation har mistet deres liv.

Konklussion: Jeg fejrer ikke deres død, blot forklarer, at de døde er en del af den russiske militære operation i Syrien.

Jakub Jandas syn på flykatastrofen har skabt en diskussion i Tjekkiet, hvor blandt andre den tjekkiske præsident Milos Zeman har udtrykt medfølelse og personlig sorg over Alexandrov ensemble medlemmers død.

Europolitiker Jaromir Stetina fra det konservative parti Top 09 er enig med Jakub Janda.

“Alexandrov Ensemble består af soldater. De fløj i krig og døde. I krige dør der soldater. Skæbnen har sparet for dem for ydmygelsen i at danse på de dødes grave i Aleppo. De døde, som blev myrdet af deres kollegaer, skriver Jaromir Stetina på sin Facebook profil. ota

Share This