Amerikansk journalist: Medierne misinformerer om Ruslands rolle i Syrien

Illustrationsfoto: Elizabeth Arrott

Illustrationsfoto: Elizabeth Arrott

USA/Rusland/Syrien: Den amerikanske journalist Stephen Kinzer betegner i sin kommentar i det amerikanske dagblad Boston Globe mediernes dækning af den syriske krise og Ruslands rolle i den, som den pinligste episode i amerikansk journalistik.Ifølge Kinzer bearbejder medierne læserne til at se ukritisk på krisen i Syrien. Det korrekte er ifølge amerikanske medier, mener Kinzer, at kæmpe mod Assad regimet og dets russiske og iranske partnere, mens den gode side i konflikten, den der skal vinde, er forbeholdt USA, Tyrkiet, Saudiarabien og kurderne.

”Ingen skriver om, at Tyrkiet er indgangsporten for de personer som vil kæmpe på ISIS side. Saudiarabien bliver beskrevet som landet som spreder frihed og godhed, selvom landet er ISIS`s hovedsponsor, skriver Stephen Kinzer.

Han peger ligeledes på de nylige kampe i Aleppo, som ifølge ham er blevet beskrevet som en tidligere fri by, som først mærker terror, da Assads soldater, med støtte fra Rusland ankom til byen.

Det er ikke første gang Stephen Kinzer, som er tidligere journalist fra New York Times, kritiserer den amerikanske  politik i Syrien og journalisternes dækning af den. Læs også hans tidligere kommentar: Oh Syria: Thank you, Russia. ota

Share This